PYÖRÄLIIKE A. YLIKORPI OY
 
Isokatu 20 , 67100 Kokkola
Storgatan 20 , 67100 Karleby
 
Liikkeen alkujuuret juontavat jo vuosikymmenien taakse, sillä isoisäni Antti Ylikorpi perusti sekatavarakaupan jo 1919 Toholammin Riuttasten kylään. Tiedon kantautuessa että Kannuksen Eskolaan aletaan rakentamaan metsärautatietä (ns. pikkurataa) sai hänet siirtymään sinne ja perustamaan sekatavarakaupan ja kahvilan. Kahvilassa oli Eskolan ensimmäinen kideradio jossa oli kuusi paria kuulokkeita joilla asiakkaat voivat kuunnella radiota.
1920 luvun lopulla alkoi vaikeat ajat ja asiakkaiden maksukyky heikkeni jonka johdosta sekatavarakauppa ja kahvila myytiin 1930 luvulla. Vuonna 1941 hän aloitti Polkupyöräkorjaamon jossa korjattiin yleensä kaikkia kotitalouskoneita ja radiota. Myöhemmin tulivat mukaan myös mopedit. Lisäksi hän myi polkupyöriä, mopedeja, sähkötarvikkeita ym. Pitkäaikainen ammattilainen hoiti liikettään aina kuolemaansa saakka 25.3.1972.
 
Isäni Vilho Ylikorpi sai tietenkin oppinsa jo lapsena polkupyörien korjaukseen kotonaan, Kokkolassa isäni perustama Polkupyörä ja mopedi korjaamo V.Ylikorpi aloitti toimintansa huhtikuussa 1969 Isokatu 13 osoitteessa, jossa oli toiminut Laitalan Suolon liike aikaisemmin. Polkupyörien ja mopedien korjauksen lisäksi toimintaan kuului alusta alkaen myös polkupyörien myynti. Mopedien ja polkupyörän varaosien myynti on ollut alusta asti tärkeää. Olemme pyrkineet pitämään varastossa kaikkien merkkien yleisimpiä kysyttyjä varaosia. Isäni hoiti liikettä aina eläkkeelle siirtymiseen asti. Liike joutui muuttamaan useamman kerran olosuhteiden pakosta, mutta asiakkaat kyllä löysivät liikkeen uudestakin osoitteesta, josta kiitos kuuluu tietenkin kaikille asiakkaille.
Vuonna 1988 isäni siirtyessä ansaitulle eläkkeelle, ostin liiketoiminnan häneltä ja jatkoin toimintaa vanhoja perinteitä kunnioittaen nimellä Pyöräliike A.Ylikorpi. Osakeyhtiöksi toiminimi muutettiin vuonna 1994, jolloin nimeksi tuli Pyöräliike A.Ylikorpi Oy. Itse olen saanut oppini jo isoisältäni 1967 jolloin olin kesän töissä korjaamassa polkupyöriä ja mopedeita Eskolassa saadakseni mopedin kun täytän 15 vuotta. Olen ollut Isäni mukana toiminnassa koko ajan auttamassa kiireisinä aikoina vaikka olin muualla töissä vakituisesti.
Liiketoiminnan kasvaessa ja laajetessa olin pakoitettu jälleen hakemaan uusia tiloja entisten käydessä pieniksi. Nykyiseen osoitteeseen Isokatu 20 muutimme 15.04.1996. Mopedien myynti aloitettiin uudelleen 1998 kun mopojen kysyntä alkoi piristyä. Jatkuvan kasvun ja toiminnan laajentamisen vuoksi olemme nykyisin myös paikkakunnan suurin mopedien ja niiden varaosien myyjä sekä huoltoliike. Toimitamme mopedien varaosia myös postitse ja matkahuollon kautta ympäri Suomea päivittäin. Internetti on ollut apuna myös varaosakaupan kasvussa, asiakkaat löytävät tuotteet nettisivuilta josta saavat hinnat ym. tiedot, jolloin tilaaminen on helppoa. Lisäksi asiakkaat voivat tutustua mopedien ja polkupyörien teknisiin tietoihin jo kotona ennakkoon jolloin ostopäätöksen tekeminen on helpompaa.
Kaikesta tästä kasvusta kiitos kuuluu tietenkin asiakkaille, sillä ilman heitä kasvu ei ole mahdollista. Pyrimme edelleen kehittämään ja parantamaan palvelua kysynnän mukaan.
 
Sähköposti : info.pyoraliike(a)kolumbus.fi  

Copyrighted Material © PY, 2015